Sådan reducerer du fugt i din boligen

Når vandlækager eller udslip forekommer indendørs, skal der handles hurtigt. Hvis våde, fugtige materialer eller områder er tørret inden for 24-48 timer efter en vandskade, vil skimmelsvampen ikke vokse.

Sørg for, at jordens skråninger hælder væk fra bygningens fundament, således at vandet ikke kommer ind eller indsamles omkring grundlaget.

Hvis det er muligt, så hold den indendørs luftfugtighed på under 60 procent (helst mellem 30 og 50 procent), dvs. relativ luftfugtighed. Relativ luftfugtighed kan måles med et fugtighedsmeter, et lille billigt (ca. 100 kr.) instrument, der er til rådighed i mange isenkrambutikker.

Hvis du ser kondens eller fugt på vinduer, vægge eller rør, bør du reagere hurtigt således at den våde overflade hurtigt kan tørre, og fugt- og vandkilden reduceres. Kondens kan være et tegn på høj luftfugtighed.

Tænd badeværelsesventilation eller åbn vinduet, når brusebadet er slut.

Ved madlavning og når opvaskemaskinen eller vaskemaskinen kører, er det vigtigt at lufte ud eller tænde for ventilationen.

Indevendig fugtisolering (vægge og gulve)

Den vigtigste forudsætning for en fugtisolering er et godt underlag. Dette er grundlaget for de nye overfladebehandlinger.

En indvendig fugtisolering er i mange tilfælde den rigtige løsning. Ved kælderrenovering undgås en opgravning og omlægning af haven.

Kontakt Dansk Fugt