Måling af skimmelsvamp

Måling af skimmelsvamp

Et godt indeklima gør livet sundere, og vi ved hvordan. Hos Dansk Fugt har sundhed første prioritet. Vi anvender Mycometer®-testen til måling af skimmelsvamp, der har følgende faser:

  • Afklaring af og dokumentation for, om misfarvninger er vækst af skimmelsvamp eller ej.
  • Afklaring af, om der efter en vandskade har udviklet sig vækst af skimmelsvamp.
  • Afgrænsning af en evt. skade. (Skimmelvækst er ikke altid synlig).

Vores afklaringsprocedure er hurtig og kan udføres på prøvestedet. Dette har stor betydning for effektiviteten i renoveringsprojekter.

Vi er certificeret inden for metoden

En hurtig tilbagemelding til saneringsfolkene sparer tid og penge. Vi anvender en videnskabelig dokumenteret metode, Mycometer®-testen, der er blevet benyttet af førende skimmelsvampkonsulenter i mere end 8 år.

Alle, der udfører analysen, har været igennem et kursus, hvor de er blevet certificeret til at kunne anvende metoden.

Kategorierne for Mycometer®-testen er udviklet i forbindelse med et stort tværfagligt forskningsprogram, “Skimmelsvampe i bygninger”, med deltagelse af bl.a. Statens Byggeforskningsinstitut, Danmarks Tekniske Universitet og Bispebjerg Hospital.

Resultaterne er inddelt i tre kategorier svarende til forskellige niveauer af skimmelsvamp:

A MycoMeter værdi
£ 25 My
Niveauet af skimmelsvampe er ikke over det normale baggrundsniveau.
B 25 <
MycoMeter værdi
£ 450
Niveauet af skimmelsvampe er over det normale baggrundsniveau. Dette kan skyldes høje koncentrationer af sporer i støv eller kan indikere tilstedeværelse af en gammel, udtørret svampeskade.
C MycoMeter værdi
> 450
Niveauet er højt over det normale baggrundsniveau på grund af vækst af skimmelsvampe

Typebestemmelse af skimmelsvamp

Kontaktaftryksmetoden anvendes på overflader for at arts- og slægtsbestemme evt. forekomst af skimmelsvamp. Prøven laves ved at trykke en agarplade mod det formodede område. Kontaktaftrykket sendes til et laboratorium, hvor det dyrkes. Her fremkommer ligeledes art og slægt af den pågældende skimmelsvamp. Hver lille plet er en koloni af skimmelsvampe. Nogle af svampene kan genkendes på deres farve eller vækstform. Den metode bliver oftest brugt i forbindelse med konstatering af allergener fra skimmelsporer. Vi vil i mange tilfælde samarbejdes med din læge.

Har du mistanke om fugtskade i din ejendom?

BESTIL FUGTKONSULENT