Nøglen til skimmelkontrol er fugtkontrol

Dansk Fugt - fugtkontrol og skimmelkontrolHvis skimmelvækst er et problem i dit hjem, bør du definere fugtproblemet. Og få renset skimmelsvampen væk.

Hvorfor vokser der skimmelsvamp i mit hjem?

Skimmelsvampen er en del af det naturlige miljø. Udendørs spiller skimmelsvampene en rolle i naturen ved at nedbryde dødt, organisk materiale såsom nedfaldne blade og døde træer, men indendørs bør skimmelvækst undgås.

Skimmelsvampen reproduceres ved hjælp af bittesmå sporer. Sporerne er usynlige for det blotte øje og flyder gennem udendørs og indendørs luft. Skimmelsvamp kan begynde at vokse indendørs, når skimmelsporer lander på overflader, der er fugtige.

Der er mange typer af skimmelsvamp, og ingen af dem vil vokse uden vand eller fugt.

Kan skimmelsvamp forårsage sundhedsmæssige problemer?

Ja, skimmelsvamp kan forårsage sundhedsproblemer. Skimmel producerer allergener (stoffer, som kan forårsage allergiske reaktioner), er lokalirriterende og i nogle tilfælde potentielt giftige stoffer (mykotoksiner). Børn, ældre og allergikere mærker symptomerne før andre.

Allergiske reaktioner kommer til udtryk som høfeberlignende symptomer såsom nysen, løbene næse, røde øjne, og udslæt på huden (dermatitis). Reaktionerne kan være umiddelbare eller forsinkede.

Hvordan slipper jeg af med skimmelsvamp?

Det er umuligt at slippe af med alt skimmelsvamp indendørs. Nogle skimmelsporer bevæger sig flydende gennem luften og i husstøv. Men skimmelsporerne vil ikke vokse, hvis vandindholdet ikke er til stede.

Indendørs skimmelvækst kan og bør forhindres eller kontrolleres. Hvis der er skimmelsvamp i dit hjem, skal du rense den væk og finde fugtproblemet. Hvis du afrenser skimmelsvampen, men ikke afhjælper vandproblemet, vil det højst sandsynligt vende tilbage.

Kontakt Dansk Fugt